Blog

Cestování a gastronomie jdou ruku v ruce, a pro mnoho lidí je objevování nových chutí a kulinářských tradic jedním z nejzajímavějších aspektů cestování. Pokud jste vášnivými milovníky dobrého jídla, pak máte štěstí, protože po celém světě existuje mnoho míst, která vás svou bohatou kulinářskou nabídkou jistě nadchnou. Zde je pár destinací, které...

Levné zpáteční letenky na lince Praha - Neapol pořídíte nyní jen za 1276Kč! Aerolinka Wizz nabízí letenky na řadu termínů v květnu i červnu. Letět můžete například na 3, 6 nebo 7 nocí. Nejlevnější letenky hledejte s odletem v úterý, středu či sobotu.

Cestovní kancelář ČEDOK ve spolupráci s aerolinkou Corendon Airlines představila první novinku na letišti v Českých Budějovicích pro zimní sezonu 2024/2025! V nabídce se objeví zájezdy do egyptské Hurghady.

Každoroční vyhlašování nejlepších letišť je událostí, kterou s napětím očekávají cestující i odvěcí průmysloví odborníci. Letiště jsou bránami do světa a kvalita jejich služeb hraje klíčovou roli v celkovém zážitku cestujících. Skytrax, renomovaná firma specializující se na hodnocení leteckých služeb, nedávno oznámila své výsledky pro rok 2024....

Dubaj, metropole světových rekordů a luxusu, přitahuje miliony návštěvníků každý rok svou jedinečnou kombinací futuristických mrakodrapů, historických památek a nekonečných možností zábavy. Pro ty, kteří plánují navštívit tento blízkovýchodní klenot, je zde seznam toho, co byste neměli minout.

Další first minute nabídkou, která se v posledních dnech objevila v našem rezervačním systému, je akční zpáteční letenka z Prahy do Lisabonu. Aerolinka easyJet nabízí nejlevnější tarify vždy na delší dobu dopředu a jinak tomu není ani pro zimu 2025. Například v termínu 7. 1. až 14. 1. 2025 můžete letět do Portugalska už za 1799Kč.

Nízkonákladové aerolinky se v posledních dnech přetahují o nižší cenu akčních letenek do italského Milána. Jako první s akčními letenky přišla aerolinka Wizz, nejlevnější tarify jsou ale dostupné pouze pro členy Wizz Discount Club. Naopak aerolinka easyJet nabízí nejlevnější tarif pro všechny zákazníky a levné letenky jsou dostupné na celou řadu...

Řecká vláda v čele s jejím premiérem Kyriakosem Mitsotakisem potvrdila plán rozdat až 25 tisíc voucherů na pobyt v Řecku zdarma. Akce, která je první svého druhu na světě, nese název Rodos Week a jedná se o náhradu pro turisty, kteří byli v loňském roce kvůli rozsáhlým požárům nuceni svou dovolenou v Řecku ukončit předčasně.

Letadlem nemusíte cestovat jen do zahraničí. Třeba v USA či Kanadě jsou vnitrostátní lety zcela běžnou praxí a lidí tak cestují na střední a delší vzdálenosti za svými blízkými nebo za prací. Vnitrostátní pracovní cestu podstupují letos na jaře i čeští hokejisté, kteří si zkracují a zpohodlňují cestu na utkání playoff české nejvyšší hokejové...

Velkým hitem letošního léta by se mohlo stát Španělsko a její ostrov Mallorca. Nízkonákladovka easyJet totiž nyní nabízí přímé lety z Prahy za velmi příznivou cenu lehce nad 2 tisíce korun.

Plánování a cestování na dovolenou může být vzrušující, ale také vyžaduje dobrou přípravu, abyste se na cizím místě neztratili. Bez ohledu na to, jestli cestujete do exotické destinace nebo jen na prodloužený víkend, existuje několik tipů, jak se lépe orientovat a využít svůj čas na maximální prožitek.

Zpožděné či zrušené lety mohou způsobit cestujícím značné nepohodlí a zkomplikovat jejich plány. Nicméně, v souladu s evropskými právními předpisy mají cestující právo na finanční kompenzaci až do výše 600 EUR v závislosti na délce a okolnostech zpoždění či zrušení letu.

Cestování letadlem s malými dětmi může být výzvou, ale s trochou přípravy a správnými triky může být zážitek příjemný jak pro rodiče, tak i pro děti. Zde je několik užitečných rad a informací, které vám pomohou udělat z vaší cestovní zkušenosti hladký a příjemný zážitek:

Paříž, město známé svou bohatou historií, uměním a kulturou, láká každoročně miliony turistů z celého světa. Pokud plánujete návštěvu této ikonické metropole, zde je seznam nejzajímavějších a nezapomenutelných míst, která byste v Paříži rozhodně neměli vynechat:

Řím, hlavní město Itálie, je jedním z nejvíce fascinujících a historicky bohatých měst na světě. Jeho historie a kultura přitahuje návštěvníky z celého světa. Každý roh města oplývá památkami a zajímavostmi, které odrážejí jeho bohaté dědictví. Pokud se chystáte navštívit Řím, zde je seznam nezapomenutelných míst, která byste si neměli nechat ujít:...

Levné zpáteční letenky z Prahy do italského Toskánska na červenec a další letní termíny pořídíte nyní jen za cenu okolo 1 500Kč!

Navštivte hlavní město Itálie, obdivujte Koloseum, Pantheon, Fontánu di Trevi a další památky krásného Říma se zpátečními letenkami z Prahy už za 1 258Kč. Akční letenky nabízí po delší době aerolinka Wizz air a koupíte je na našem webu!

Do italských Benátek s aerolinkou Wizz air můžete vyrazit třeba na 3 noci už za 1 080Kč! Letenky koupíte na našem webu.

Leťte s Wizz air poznávat hlavní město Spojeného království s letenkami pod tisícovku! Letenky k dispozici i na našem webu.

Srí Lanka láká stále více turistů z celého světa, kteří sem odjíždí za dobrodružstvím i poznáním zcela odlišné kultury. Oficiální název zní Srílanská demokratická socialistická republika a jedná se o ostrovní stát nacházející se v jihovýchodní Asii. Možná ještě nemáte vybraný cíl pro svou dovolenou a pořád vybíráte, kam vás vaše kroky zavedou. My...

Dopravní podnik hlavního města Prahy ve spolupráci s letištěm Václava Havla spustil již minulý týden novou trolejbusovou linku číslo 59 mezi nádražím Veleslavín a letištním Terminálem 1.

Lisabon, hlavní město Portugalska, zvaný někdy i "město sedmi pahorků" je nejzápadnější město Evropy. Mnohými je považován za nejkrásnější město Evropy a samotní Portugalci jej přezdívají bílým městem.

I letos evropská organizace Airports Council International (ACI) vyhlašovala svou anketu, jenž poukazuje na zákaznickou spokojenost v oblasti poskytovaných služeb na evropských letištích. I přes nepříznivé podmínky pandemie koronaviru letiště Václava Havla v Praze obhájilo loňské prvenství, o které se v kategorii 15-25 milionů odbavených...

Bohatství arabských šejků má podtrhnout a zdůraznit nový resort a luxusní letiště, jenž v má v horizontu následujících let vzniknout na pobřeží Rudého moře v Saudské Arábii. kompletně hotovo má být pak podle našich informací v roce 2030. Pojďme se společně podívat na vizualizaci plánovaného letiště a přiblížit si trochu celý projekt.


Další články: